Menu

Pe zi ce trece sunt tot mai dezamagita de perceptia omului despre ceea ce inseamna Sportul!

Tot aud :

"De ce sa merg la sala, daca sunt slaba?"
" Curele de slabirea sunt la moda!! De ce sa nu aleg o cura de slabire (adica nu mananc nimic) si sa ma chinui sa traspir la sala ? E mai simplu !"
" E la moda sa mergi la "fitness sau body building", sa dai tagg pe facebook ca esti la sala/ sau o poza in oglinda, nu? De ce nu!? Daca esti in rand cu lumea ..."
Lista poate continua ...
...Iar in dimineata asta am fost intrebata: " Buna ziua, aparate Fitness aveti? Raspund simplu "Nu avem sala de fitness, decat 2 sali de aerobic si toate programele derivate din aerobic!" , Raspuns: "Dar Body Building aveti? Pentru ca eu nu vreau dans!" Dans= aerobic!

Da...din pacate, multe persoane nu stiu ce inseamna miscarea, sportul ...indiferent de cum se face sau unde! Iar asta se intampla cel mai adesea in randul tinerilor, TRIST !

Pot scrie cateva randuri despre ce inseamna Miscarea/ Sportul, fara o confirmare stiintifica, doar din experientele traite de TOATE persoanele care au ales acest stil de viata!

Sportul te face mai fericit!

Nu, nu este o utopie, ci doar o consecinta a eliberarii unor hormoni responsabili cu starea de bine. Mișcarea este buna nu doar pentru sănătatea fizica, ci și pentru cea mintala. Dupa 30 de minute de sport, apar gandurile pozitive! Este vorba de efectul de buna dispozitie, care modifica circulatia sangelui, cu ajutorul hormonilor care stimuleaza psihicul. Efortul duce la secretia de endorfine, iar orice activitate fizica stimuleaza dopamina, acest neuro-transmitator esential al actiunii si al placerii.
Iar sportul modeleaza nu doar muschii, ci si spiritul si starea de buna dispoziție. Apoi, dieta de zi cu zi trebuie sa se adreseze sanatatii și nu slabirii, in primul rand! Pentru ca traim intr-un mediu de stres si poluare, si trebuie sa ne ferim organismul de toate acestea si sa-l ajutam!

Dar DIN PACATE, COMODITATEA e uneori mai puternica decat dorinta de a arata bine, de a fi mai sanatosi, de a fi tonici si in forma mereu !

Motto: „Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă.” Aristotel

Login or Sign Up