Menu

Ce trebuie să faci şi ce nu e bine să faci când mergi la sală!

Multă lume se plânge că merge la sală şi găseşte aparate pline de transpiraţie, multa aglomeratie şi alte greşeli de etichetă. Află ce se face şi ce nu se face într-un spaţiu unde lumea vine pentru slăbit, tonifiere sau muşchi şi unde intimitatea si RESPECTUL ar trebui să domnească !!!

Transpiraţia la sala de sport !
Atunci când faci mişcare, alergi sau icneşti sub greutăţi, corpul transpiră. Este sănătos şi absolut normal. Asta nu înseamnă că trebuie să laşi urme de transpiraţie pe aparatele de la sală sau pe SALTELE. Foloseşte un PROSOP şi şterge după tine, deoarece este scârbos să atingi gantere, saltele şi aparate lipicoase.

Ganterele, mingea de fitness, corzile şi saltele se pun la loc !
Ori de câte ori foloseşti diverse obiecte de la sala de fitness/aerobic, ai grijă să le pui înapoi la locul lor. Aşază greutăţile, corzile, mingea de fitness şi alte dispozitive pe stativele lor, pe rafutir sau de unde le-ai luat. E greu să potriveşti aparatele dacă greutăţile sunt aruncate vraişte pe jos şi nu găseşti nicio coardă pentru antrenament.

Ţinuta obligatorie!
Echipamentul in primul rand trebuie sa fie CURAT, nu folosi acelasi echipament mai multe zile la rand fara al spala. Pentru ca in jurul tau vei emana un miros nu tocmai pkacut pe care toata lumea il va simti !
Nu îţi cere nimeni să vii la sală în costum şi cu echipamente scumpe, dar trebuie să ai o ţinută curata, nu transpirata care poate deranja. Aşa cum tu nu vrei să vezi tot felul de şunci, păr corporal sau alte lucruri la vecinii tăi de antrenament, nici ei nu vor neapărat să-ţi vadă părţile intime, sânii prin bluză sau celulita dintre fese. Poartă-te cuviincios!

Folosirea toaletei / cabina de dus !
Sunt multe săli care au doar câteva toalete sau dusuri şi mulţi oameni care doresc să le folosească în acelaşi timp. Fii politicoasă şi nu sta cu orele (pentru a te schimba la toaleta/ sau te machia) dacă în spatele tău s-a format o coadă impresionantă. Gândeşte-te că nici ţie nu ţi-ar plăcea să vezi pe cineva aranjandu-se, pierzand vremea in dus când tu aştepţi la rând.

Oglinzile nu sunt ca să retuşezi machiajul!
Mai mulţi instructori de fitness povestesc cum oamenii îşi storc coşuri, retuşează machiajul curs şi verifică dacă au mâncare în dinţi în oglinzile mari ale sălii. Scopul acestora este să îţi poţi verifica postura în timpul exerciţiilor, să-ţi dai seama dacă stai strâmb sau dacă flexezi corect muşchii, nu să arăţi tuturor cât eşti de prost crescut.

Nu se vorbeste !
Deseori se intampla ca fetele sa mearga la sala impreuna cu o prietena, sora, mama, etc, dar arata putin respect fata de antrenorul care este acolo pentru a te ajuta pe tine in lupta cu kilogramele in plus, sau pentru o mai buna modelare corporala , este acolo pentru TINE! Ai respectul si nu vorbi in timpul antrenamentului, atat fata de antrenor cat si fata de vecinii tai !

Închide telefonul mobil !
Când lumea merge la sală, fac asta pentru întreţinere, pentru slăbit, pentru o inimă mai sănătoasă. Nimeni nu vine la sala de fitness/aerobic ca să vorbească cu orele la telefon şi în niciun caz nu vin să te asculte pe tine certându-te cu iubitul, stabilind meniul cu mama sau bârfind cu prietenele. Dă telefonul pe silenţios sau închide-l atunci când vii la sală, ca să nu deranjezi ora antrenorului şi să te înţelegi bine cu vecinii de antrenament.

Login or Sign Up