Îndrăgostite de sport, povestea Gabrielei

”Pentru mine sportul a fost mereu o provocare. Preferam să îl evit. Găseam scuze mereu deoarece nu îmi doream cu adevărat să ies din zona de confort. De ce? Eram nesigură pe mine și pe ceea ce pot face.”

Îndrăgostite de sport? Da, suntem! La fel și femeile care fac parte din comunitatea Lady’s Gym. 

În luna februarie am început o serie prin care ne-am propus să spargem tiparele ”lunii îndrăgostiților” și să îți aducem în față un altfel de dragoste. O dragoste care se antrenează în timp, care ne face mai puternice și care are un impact asupra minții, a trupului sau a sănătății noastre.

Astăzi îți prezentăm povestea Gabrielei. Ea a reușit să iasă din zona de confort, îmbrățișând un stil de viață sănătos. Înainte să bifeze această reușită, Gabriela a trecut printr-un mic episod depresiv, cauzat de dezorganizarea din viața sportivă și din nutriție. Episodul despre care ne-a povestit s-a manifestat prin scăderea dragostei de sine. 

”Fiind o persoană timidă, am ales o comunitate care să nu fie prea aglomerată. Așa am ajuns la Lady’s Gym. Aici am găsit o grămadă de gacici faine, atât în materie de staff, cât și de cliente.”

Hai să vedem ce faci când totul e nou pentru tine, iar curajul încă nu e neapărat de partea ta.

De cele mai multe ori atunci când începi o schimbare în stilul tău de viață treci prin următoarele faze:

  • Te acomodezi greu cu ideea de mânca 3-5 mese pe zi (într-un deficit caloric);
  • Poftele sunt la ordinea zilei, iar partea culinară pare să nu aibă sens câteodată (sau gust);
  • În interiorul tău duci o luptă intensă cu comoditatea;
  • La sală încurci exercițiile și nu ai o execuție sau tehnică bună – Despre capitolul ăsta putem să îți spunem că este absolut în regulă să se întâmple așa. Chiar și noi, antrenoarele, am trecut prin etapa asta

Prin aceste etape a trecut și Gabi, însă energiza pozitivă din sală a determinat-o să nu se dea bătută. Cu timpul (nu peste noapte) au apărut primele rezultate.

Însă ce faci atunci când ajungi la o perioadă de stagnare? 

Mergi înainte cu și mai multă determinare sau, dacă începi să te demoralizezi, apelezi la antrenorul tău pentru sfaturi și o doză în plus de motivație.

Este adevărat, la un moment dat Gabi a atins un platou și a stagnat, însă într-un final a ajuns la kilogramele pe care și le-a propus. 

”La început îmi doream să slăbesc, iar mai apoi să renunț. Pe parcurs am observat că sportul a devenit un hobby pentru mine. Sincer, dacă m-aș opri acum din făcut sport, parcă ar lipsi ceva din viața mea. De când fac mișcare sunt mai fericită. Chiar pot să zic că m-am îndrăgostit de sport!”.

Povestea Gabrielei continuă în fiecare zi în care vine la antrenamentele personale cu Raluca.

Dacă ai o poveste asemănătoare, ia legătura cu noi pe paginile de:

Și o să includem povestea ta în viitoarele postări.

Până atunci, ne ținem de promisiunea făcuta: te ținem în formă!

Ti-ai placut? Trimite mai departe si prietenilor tai!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email