TESTIMONIAL Abrudan Florica

FLO
Pe 11 ianuarie 2020 sunt 9 ani (wau……9 ani…) de când am pășit pentru prima dată în familia Lady”s Gym.

Cum am găsit această familie!? Simplu.

La sugestia unei prietene care primise un pliant, ne-am decis….. hai să vedem, hai să încercăm.Eu nu mai fusesem la nicio sală de sport, făcusem sport dor în anii de studiu.Îmi amintesc cu drag momentul, emoțiile acelui început, negândindu-mă că o să mă atașez atât de mult de mișcare, de clase, de antrenoare de atmosferă, să mă simt ca în familie. Îmi amintesc prima oră când m-am așezat mai în spate undeva pe la ușă și când am văzut câtă energie, implicare, motivare emană antrenoarea, mă gândeam.. ioi… oare o să rezist o oră de mișcare continuă…!?

Daaa,…..am rezistat pentru că m-am ambiționat, am tras de mine, mi-am dovedit că pot și chiar am reușit uneori  chiar două, sau chiar trei ore.Unele clase erau mai grele altele mai ușoare, clase ptr.capacitățile fiecăruia, la fel și antrenoarele unele mai drastice altele mai flexibile, dar totul nu din răutate ci numai pentru binele nostru.Îmi amintesc la unele clase simțeam că-mi pușcă fesele, sau brațele le simțeam ca pe niște bușteni, ori picioarele îmi tremurau, ce să mai și zâmbesc,… aoleu…nici nu știam care mușchi mă dor, când instructoarea îți spune hai că poți, rezistă mai e puțin, și se mai așază lângă tine încurajându-te….  ce să te oprești, de rușine, din respect ptr.ea, din dorința de a evolua mergi mai departe, ptr. că ea își dorește să evoluezi, știe că poți, te ajută e alături de tine.Nu trebuie să faci altceva decât să asculți ce ți se spune și să aplici și ce ușor ți se pare când auzi ”nu trebuie să faci nimic numai să stai‘,….. ce drăguuuț…. dar….. în timp ce stai nu stai oricum, ci încorzi abdomenul, mușchii brațelor ,picioarelor, fesele și mai strângi și din dinți, te mai și încrunți și te uiți urât la antrenoare și-ți zici …oare  cât trebuie să mai stăm, nu mai numără odată, a uitat de noi!? Nu, nu a uitat, cu siguranță, ci vrea să te facă să-ți depășești limitele.

Clasele cu două instructoare pline de energie făceau să transpire și pereții, de pe oglinzi curgea apa, de pe noi….. ce să vă spun eram ca și ieșite de sub duș. Mă încruntam, mă enervam că nu îmi ieșea exercițiul, mama lor de squat-uri, sau mai ales coregrafia, o combinație de exerciții pe ritmuri muzicale, coordonare mâini, picioare, ritm, eleganță în mișcare,…uf….ce multe chestii în același timp, îmi simțeam toți mușchii,  până la urmă reușeam. Îmi vin în minte acele fustițe cu bănuți pe margini, în diverse culori de la clasele de Belly Dance, fiecare aveam o culoare preferată  pe care ne grăbeam să o luăm din coșul unde erau ținute. Eram foarte încântată de ele, de mișcări, mă străduiam, încercam să memorez toate, eram captată de mișcările grațioase ale antrenoarei încât nici nu știam cum a trecut ora, era deja relaxarea; apropo de momentul relaxării mi-a rămas întipărit în memorie momentul acela în care la final de oră  am tras un vals așa două câte două și ne mai schimbam între noi, …îmi vine să râd…. ce drăguuuț a fost chiar surprinzător. Sau la una din clasele de zumba când instructoarea ne spune, pe piesa asta fiecare se mișcă, cum vrea, sau o punea pe una dintre participante să facă pe instructoarea….aiaiai….alea coregrafii, numa să-ți imaginezi dar să trăiești momentul e  genial.Nu pot să uit nici clasele de hip hop, mister total, eram total paralelă, cu efect întârziat, îmi vine să râd de mine, nu știu cum reușeam să fac față, cred că mergeam de dragul istructoarei care stăpânea bine acest antrenament și mă captau mișcările, dar mă străduiam să țin pasul cât de cât.Nu a existat și nu există clasă la care să spun ”eu la clasa asta nu am fost”.

Despre clasele de Rebound nu pot să spun că au fost în topul preferințelor mele, erau foarte diferite, erau în funcție de instructoare, fiecare cu stilul ei, iar eu aici preferam instructoarea care combina partea cardio cu partea de tonifiere, fiind o clasă cardio cu multe combinații de sărituri mi se părea mai potrivit ca fiind unul dintre elementele de la circuit unde la un interval de timp schimbam exercitiul, iar aici profitam de sărituri, mă simțeam ca un copil  liber să se zbenghuie.Dacă tot am pomenit de circuit, acest antrenament îl consider foarte eficient și chiar îmi place ptr. că e o altfel de combinație a exercițiilor, o combinație în deplasare, treci de la un exercițiu la altul, te concentrezi pe fiecare exercițiu în parte, intri oarecum în competiție cu partenerele de grup, le motivezi sau poate te motivează să ții ritmul, astfel încât nu-ți dai seama cum a trecut ora.Clasele de Step coregrafic au fost și sunt preferatele mele la care împreună am debutat și am evoluat, mă fascinează acele combinații de pași pe step, pe lângă step, piruete, pași de dans toate astea legate și încadrate în două sau trei blocuri. Ce ne mai distram, ce satisfacție aveam când reușeam să încurcăm instructoarea, sau după al doilea bloc să facem poza de final când de fapt mai era un bloc….ha ha ha, sau când încurcam blocurile, …ha ha ha…eram în elementul nostru, uitam de toate grijile cotidiene; aici nu pot să nu amintesc despre un mic grup al nostru de câteva  fete ”grădinița” ni se spunea, care ne întâlneam în formula completă în general la clasele de step, eram sarea și piperul orei, râdeam din orice, râdeam de noi când ne încurcam, făceam haz de necaz, riscam să fim date  afară, dar nu ieșeam, ne făceam cuminți, ptr. câteva minute doar.S-au organizat petreceri, de la care nu lipseam cum ar fi Zumba Hallowen, Christmas Party, Petrecere în pijamale, Sweety party, Summer Party, sau vreun invitat special de sex masculin, aoleu ce ne distram muncind.

Trebuiau și petreceri ptr. a ne da frâu liber distracției ptr. că aveam energie, ne eliberam de stresul cotidian înlocuindu-l cu energie pozitivă.Familia Ladys Gym a început să fie mai numeroasă a început să evolueze, , astfel încât a trebuit să-și schimbe locația într-un spațiu mai mare, trist pentru mine, deoarece este mai departe, dar… acest lucru nu este un impediment, atunci când îți pasă de tine, și-ți dorești să -ți schimbi stilul de viață.Îmi amintesc cel mai trist moment, atunci când am aflat că una dintre antrenoare trebuia să plece din țară și evident și de la sală. Mergeam la clase cu lacrimi în ochi, nu mă puteam concentra, era atât de evident că sufeream, se citea pe chipul meu suferița. A fost un moment foarte greu, cu trecerea timpului m-am consolat cu ideea că îi este bine acolo, iar eu trebuie să merg mai departe, să-mi urmez dorința de mișcare, să am grijă de felul cum arăt, că viața merge înainte iar o gândire pozitivă te ajută să-ți depășești ego-ul, astfel că am rămas fidelă acestei familii.În noua locație ni s-a oferit o gamă variată de antrenamente,(de grup, antrenamente personale, nutriție), astfel încât fiecare persoană să-și aleagă tipul de antrenament în funcție de capacitățile sale, dar și locuri de răsfăț ca masaj, manichiură/pedichiură.Antrenoarele au evoluat , s-au specializat pe activitatea pe care o reprezintă, dispuse să te ajute, să te sfătuiască și să te motiveze, indiferent cum le-a trecut ziua, cum le este starea de sănătate, ne sunt alături și trăiesc fiecare clipă alături de noi.

La noua locație am simțit clasele mai grele, am trecut la greutăți mai mari, exerciții cu impact mai puternic asupra anumitor grupe de mușchi, exerciții care contribuie la corectarea posturii, echilibru, viteză, forța articulațiilor, agilitatea, clase mai comlpexe ca metodă de lucru.Chiar dacă e mai greu am continuat să muncesc două ore.Apreciez profesionalismul, implicarea și flexibilitatea instructoarelor, nu este tocmai ușor să coordonezi și să supraveghezi o clasă cu peste 40 de participante de diferite vărste, diferite caractere, diferite capacități fizice, să poți să prezinți o coregarfie, să fii pe muzică, să zîmbești, să corectezi acolo unde este cazul, să fii un exemplu. Am avut privilegiul să urc și eu pe scenă la diferite clase alături de instructoare și vă spun sincer că nu e ușor  numai să vezi cum atâtea priviri care stau pe tine și pe fiecare gest pe care îl faci, să și explici fiecare element să ții pasul cu muzica, să emani energie, să zâmbești, să te miști continuu, e mult mai greu, transpiri mult mai mult, iar mie îmi place să spun că sus pe scenă e mai cald.Nici aici nu ducem lipsă de petreceri cu diferite ocazii, ptr. că de ce să nu recunosc ne cam place buna dispoziție, să îmbinăm utilul cu plăcutul, e ceva normal.

Pentru mine clasele de la Ladys Gym sunt ca și o cutie cu surprize, nu știu niciodată ce conțin, nu știu cum încep și cum se termină, știu doar că muncesc, mă străduiesc, evoluez, locul în care am întâlnit persoane minunate cu care am legat prietenii sincere, locul în care mi-am dat seama cât de important este să ai o alimentație  sănătoasă combinată obligatoriu cu  mișcarea, care merg mână în mână, dacă vrei să ai rezultate.M-am străduit, am muncit,  m-am distrat, am întâlnit persoane minunate,  m-am bucurat de rezultate, am transformat minusurile în plusuri, am evoluat am învățat să fiu puternică, energică și frumoasă, să am încredere în mine să am o viață echilibrată, să-mi pese cum arăt.Ce sentiment plăcut, ca femeie, să te privești în oglindă și să-ți spui –îmi place cum arăt- , am evoluat, trebuie să mă mențin.  Cum!?   Numai dacă pașii tăi se îndreaptă spre locul potrivit, locul în care ai toate șansele să transformi visul în realitate, iar acesta este familia Ladys Gym.Continuăm împreună!

Ti-ai placut? Trimite mai departe si prietenilor tai!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email